Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το master plan για τη νέα Κεντρική...

Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το master plan για τη νέα Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

1470
SHARE

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου (master plan) εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ).

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης, δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το master plan και στη συνέχεια, θα εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο.

«Θεωρώ πως το 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες, το κόστος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία θα προέλθουν κατά κόρον από το ΕΣΠΑ αλλά και από ιδίους πόρους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ, Δημήτρης Χαμπίδης.

Το master plan προβλέπει την επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την δημιουργία ψυκτικών εγκαταστάσεων για νωπά προϊόντα, την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης, τη δημιουργία εργαστηρίου υπολειμμάτων καθώς και μιας ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αγορά, η οποία θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες της Β. Ελλάδας αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, εταιρία, η οποία σημειωτέον είναι και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Αντιδράσεις

Από την πλευρά τους, οι έμποροι, διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου της Κεντρικής Λαχαναγοράς, Γιάννη Χαραλαμπίδη εκφράζουν ενστάσεις για τη συγκεκριμένη επένδυση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα, τριτοκοσμικές τις συνθήκες που επικρατούν εκεί σήμερα.

«Πριν από έξι χρόνια, καταθέσαμε οικονομικοτεχνική πρόταση, όπου προβλέπονταν η μετεγκατάσταση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης σε έκταση 900 στρεμμάτων που θα μας παραχωρούσε δωρεάν ο δήμος Λαγκαδά ενώ το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης υπολογίζονταν στα 40 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Χαραλαμπίδης.

LEAVE A REPLY