Sunday , 20 July 2025

Η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετατρέπει σε λίβα τον ούριο άνεμο για τον τουρισμό

Του Γ.Κατσιάνη

Για τους επαγγελματίες, ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που έχει τα χαρακτηριστικά του χρηματιστηρίου.

Δηλαδή, η πορεία του διαμορφώνεται ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά που διέπουν μία χώρα-προορισμό, όπως είναι η ασφάλεια και η ακρίβεια.

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη διαγκωνίζονται για να καταδείξουν την δυναμική που έχει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Αν και βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, κάνουν λόγο για “χρονιά ρεκόρ” ως προς τους ξένους επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν και πάλι την χώρα μας.

Προφανώς, δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις διεθνείς εξελίξεις και τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Αδιαφορούν για την εκτροπή, ακύρωση ή ακόμα και ματαίωση πτήσεων μέχρι τις 28 Ιουνίου καθώς επίσης και τις συστάσεις υπουργείου Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που επισημαίνει ότι «όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος».

Επιτέλους, σοβαρευτείτε.

Σταματήστε να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να συμπεριφέρεστε στους πολίτες ως ιθαγενείς που αρκούνται στα καθρεφτάκια που τους προσφέρετε με το περιτύλιγμα των δήθεν παροχών.

Φτάνει πια με την επικοινωνιακή πολιτική που εμφανίζει το μαύρο ως άσπρο.

Ο τουρισμός δεν είναι πεδίο εξάσκησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Πάρτε μέτρα γιατί το καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό και ο τουρισμός που αποτελεί την λεγόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας, φέτος αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ αλλά με αρνητικό πρόσημο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *