Τουρκία: Εκβιάζει και… επισήμως για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών- Τη...

Τουρκία: Εκβιάζει και… επισήμως για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών- Τη συνδέει με την έκδοση των «8»

497
SHARE

Με τους 8 Τούρκους οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας συνδέει πλέον ευθέως αλλά και επισήμως την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στη φυλακή της Αδριανούπολης.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Αντόνιο Ταγιάνι, η Άγκυρα -δια του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ- ζητά την έκδοση των οκτώ Τούρκων προκειμένου, όπως επισημαίνει να έχουν δίκαιη δίκη (σ.σ. και όχι να αφεθούν ελεύθεροι) οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπέρ της απελευθέρωσης των οποίων τάχθηκε με σχετικό ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Τζονκάρ κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», ενώ επικρίνει την κίνηση του ΕΚ να εκδώσει ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων. Μάλιστα καταφέρεται και εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης την οποία καταγγέλει για υποκρισία, επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής προς τον Ταγιάνι, ενώ ο Τζονκάρ απευθύνει και… συστάσεις προς το Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».

LEAVE A REPLY