Το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δήμο Θεσσαλονίκης

Το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δήμο Θεσσαλονίκης

1191
SHARE

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ζυμώσεις στη ΝΔ για την επιλογή του προσώπου που θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Πληροφορίες του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας φέρεται να δέχεται πιέσεις από κύκλους της Πειραιώς για να αποδεχθεί την πρόκληση της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ζητήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην κατεύθυνση αυτή.

Η έλλειψη αναγνωρισιμότητας στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης φέρεται να αποτελεί ένα από τα κυριότερα ζητήματα που προβληματίζουν την ηγεσία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο κ.Μπίλλιας έχει αναπτύξει έντονη δράση ως πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με μια σειρά από παρεμβάσεις για θέματα της πόλης (Μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία).

Η παράμετρος αυτή είναι σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στόχος της «γαλάζιας» υποψηφιότητας είναι να πετύχει την προσέλκυση αστών (και όχι μόνο) ψηφοφόρων από τη «δεξαμενή» του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία και η συγκρότηση μιας δημοτικής ομάδας, η οποία θα αποτελείται από πρόσωπα που έχουν απήχηση σε τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, οι οποίοι εκτιμάται πως δεν αποτελούν και τα «ισχυρά» χαρτιά του κ. Μπίλλια.

Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους εξετάζονται ακόμα και οι περιπτώσεις άλλων προσώπων για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Γιώργος Ορφανός.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η περίπτωση της υποψηφιότητας Ορφανού συγκεντρώνει υψηλή απήχηση, γεγονός που προβληματίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς την λήψη της τελικής απόφασης, η οποία αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

LEAVE A REPLY