Thursday , 25 April 2024

Το δεκαήμερο των παθών της Θεσσαλονίκης

Του Γ.Κατσιάνη

Διανύω καθημερινά με το ΙΧ αυτοκίνητο μου τον άξονα Εθνικής Αντιστάσεως-Εθνικής Αμύνης, συνολικού μήκους έξι χιλιομέτρων.

Ο μέσος χρόνος που κάνω για να φτάσω στον τελικό μου προορισμό είναι 20′.

Σήμερα το πρωί έκανα τον διπλάσιο χρόνο, δηλαδή 40′ της ώρας.

Γιατί;

Διότι πραγματοποιούνταν εργασίες ερευνητικών γεωτρήσεων στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στο ύψος μετά το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” ως και τον κόμβο Νεαπόλεως-Ασβεστοχωρίου.

Το ίδιο συνέβη και χθες.

Το ίδιο όμως θα συμβεί και αύριο, οπότε ολοκληρώνονται οι σχετικές εργασίες.

Ωστόσο, έπεται συνέχεια.

“Εργασίες διαγράμμισης επί του οδοστρώματος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από τη Χ.Θ. 30+500 (ανισόπεδος κόμβος Α/Κ Λακκώματος) έως τη Χ.Θ. 61+700 (ανισόπεδος κόμβος Α/Κ Σιθωνίας – Κασσάνδρας) θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 6 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου“, τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Την ίδια ώρα, εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από  την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023.

Με απλά λόγια, η Θεσσαλονίκη θα ζήσει δεκαήμερο παθών, λόγω των εργασιών που διεξάγονται, παραμονές Πάσχα, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νομού.

Προφανώς, είναι σημαντικά τα συγκεκριμένα οδικά έργα όμως το ερώτημα που τίθεται είναι:

Γιατί ΤΩΡΑ, την δεδομένη χρονική στιγμή;

Δεν καταλαβαίνετε ότι αντί να κερδίσετε τις εντυπώσεις από το έργο που επιτελείται, προκαλείτε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που κάνετε την ζωή τους πιό δύσκολη, χωρίς λόγο και αιτία;

Δεν θα μπορούσαν αυτές οι οδικές παρεμβάσεις να γίνουν προηγουμένως, όταν ο όγκος των οχημάτων ήταν μικρότερος, όπως για παράδειγμα την περίοδο της πανδημίας και των lockdown;

Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ πλανάται, χωρίς απαντήσεις…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *