Tuesday , 16 April 2024

Το διακύβευμα των εκλογών

Του Φαίδωνα Βόβολη, Επικεφαλής κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά”

Αναμφίβολα, διανύσαμε μία δύσκολη τετραετία. Απαγορεύσεις, εγκλεισμοί, στερήσεις, εμμονικές τιμωρητικότητες με όπλα τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση. Με επίφαση την προστασία της υγείας του πολίτη και επίκληση στα αρχέγονα ανθρώπινα ένστικτα, η Ελλάδα που αγαπάμε ολίσθησε.

Η βίαιη ολίσθησή της προερχόμενη από επιταγές της ΝΤΠ προκάλεσε φτωχοποίηση, αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, απαξίωση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, χειραγώγηση της κοινής γνώμης και εργαλειοποίηση της Επιστήμης. Ο πολίτης έχασε την πίστη του στους θεσμούς. Στη συνέχεια απώλεσε την ελπίδα. Αυτός όμως ήταν και ο στόχος.

Η μαζοποίηση και το ξύπνημα του ένστικτου της επιβίωσης, είχαν ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο της ελεύθερης σκέψης. Του δικαιώματος στην όποια επιλογή. Την εξάρτηση του πολίτη από το κράτος – κηδεμόνα. Ένας κηδεμόνας που τιμωρεί τους ατάκτους, επιβραβεύει τους υπάκουους στις όποιες επιταγές του, έχοντας τους πολίτες του εξαρτημένους. Επιδοματικές πολιτικές, αποδόμηση της μεσαίας τάξης, της οικογενειακής επιχείρησης, απαξίωση της περιφέρειας, διάλυση της συνοχής του κοινωνικού ιστού και του θεσμού της οικογένειας. Και ο όλεθρος συνεχίζεται.

Ένα κράτος που εγκληματεί με την αδιαφορία και την ολιγωρία του, εις βάρος των νέων ανθρώπων. Βαθιά σήψη, διαφθορά, διαπλοκή φτάνουν στο σημείο να διαπράττεται το μεγαλύτερο έγκλημα της τελευταίας εικοσαετίας. Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, οι αρχιτέκτονες της κατάντιας μιας άλλοτε ένδοξης χώρας επενδύουν ξανά. Όχι στο φόβο, πάνω στον οποίο βάσισαν υποχρεωτικότητες μα στη λήθη. Διεκδικούν εκ νέου την “εμπιστοσύνη” των πολιτών. Εκείνων που κακοποίησαν, στοχοποίησαν, τιμώρησαν, λοιδώρησαν. Προσπαθούν να σωπάσουν κάθε ελεύθερη φωνή. Κάθε ψήγμα αμφισβήτησης. Κάθε προσπάθεια αντίδρασης. Στημένες δημοσκοπήσεις, κατευθυνόμενες ειδήσεις, ταμπελοποιήσεις και επανάληψη συγκεκριμένων αφηγημάτων είναι τα “όπλα” τους. Παρωχημένα σλόγκαν πολιτικών αρχηγών χωρίς ίχνος καταννόησης και ενσυναίσθησης του Έλληνα πολίτη που παλεύει καθημερινά να επιβιώσει. Αυτή είναι η εικόνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ποιος από αυτούς θα σας εκπροσωπήσει;

Αυτό μας ώθησε να βγούμε μπροστά. Για να εκπροσωπήσουμε. Για να δημιουργήσουμε. Το λέγαμε από την αρχή: με τα ίδια τους τα όπλα θα τους πολεμήσουμε. Το κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά” δίνουμε έναν αγώνα στο διαδίκτυο τεράστιο τα τελευταία τρία χρόνια. Μάτια προς μάτια και από ψυχή σε ψυχή. Δημιουργήσαμε μία συμπαγή ομάδα. Ενώσαμε καθαρούς και δυναμικούς ανθρώπους. Είμαστε εκείνοι που μείναμε καθαροί στον ορυμαγδό πιέσεων. Που δεν μπόρεσαν ποτέ να υποτάξουν. Στηλώσαμε τα πόδια απέναντι στη φαυλοκρατία, απέναντι στους εκβιασμούς, τους εξαναγκασμούς, τη διάλυση. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Σημείο καμπής. Είμαστε εκείνοι που θα ηγηθούμε τη μεταστροφή του δικού μας δημοκρατικού πολιτεύματος. Προχωράμε χωρίς φαμφαρωνισμούς, αλλά με σταθερή την πίστη μας στον Θεό, στη Δημοκρατία και στην Ελλάδα. Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαίου του ’23, είναι ή τρομοκρατία όπως αυτή που ζήσαμε, ή ελευθερία! 21η Μαίου, ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο πάρτι. Ψηφίζουμε!
Καλές εκλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *