«Το ΕΒΕΘ δεν είναι ‘’είδα φως και μπήκα’’»!- Βολές κατά του Γ....

«Το ΕΒΕΘ δεν είναι ‘’είδα φως και μπήκα’’»!- Βολές κατά του Γ. Μασούτη

925
SHARE

Η συνεχής απουσία του προέδρου του ΕΒΕΘ, Γιάννη Μασούτη (φωτογραφία) από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, αλλά και από εκδηλώσεις ή ενέργειες όπου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί, προκαλεί εδώ και μήνες την έντονη αντίδραση συμβούλων του ΕΒΕΘ οι οποίοι παράλληλα εκφράζουν ενστάσεις για τους χειρισμούς του κ. Μασούτη σε οικονομικού ενδιαφέροντος θέματα.

Το βράδυ της Πέμπτης (22/11) το «ποτήρι ξεχείλισε», καθώς ο κ. Μασούτης απέφυγε, για ακόμη μία φορά, να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ και μάλιστα κατά τη συζήτηση που αφορά στον προϋπολογισμό του 2019. Παλαιοί και νέοι σύμβουλοι οι οποίοι εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του κ. Μασούτη στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, αντέδρασαν εντόνως διότι αφενός η πρόταση της διοίκησης τούς κοινοποιήθηκε στο «παρά πέντε», αφετέρου διότι όπως επισήμαναν «είναι σε πολλά σημεία ανακριβής», καθώς περιγράφονται «δαπάνες αγνώστου περιεχομένου». Γι’ αυτό άλλωστε, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής που ανέλαβαν να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά» (αφού ο πλέον αρμόδιος -ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ- απουσίαζε) δεν ήταν σε θέση να δώσουν σαφείς απαντήσεις. Και σε όσες περιπτώσεις το επιχείρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαντήσεις που έδιναν ήταν αντικρουόμενες προκαλώντας την αντίδραση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκ των οποίων κάποιοι ήταν στην «στενή ομάδα» του επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητική επιτροπή δέχτηκε έντονη κριτική και για τη μη αναγραφή των ποσών που πρόκειται να διαθέσει το ΕΒΕΘ στον Οργανισμό Τουρισμού και όχι μόνο, ενώ κάποιοι σύμβουλοι ζήτησαν επανάληψη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που αποτελεί κορυφαίο θέμα για το Επιμελητήριο. Θέμα φαίνεται να δημιουργείται και με τα κονδύλια για την ανακαίνιση του ήδη ανακαινισμένου γραφείου προέδρου.

Οι βολές, πάντως, δεν έμειναν στα… λόγια, αλλά –σύμφωνα με πληροφορίες- εστάλη επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ οποίος καλείται από μέλος του ΔΣ «να αναλάβει τις ευθύνες του οι οποίες απορρέουν από τον θεσμό» και από τη θέση του προέδρου την οποία, σημειωτέον, ο κ. Μασούτης διεκδίκησε διακαώς στις επιμελητηριακές εκλογές του 2017.

Ο δρόμος της… παραίτησης

Στην επιστολή του συμβούλου, γίνεται αναφορά στην απουσία του κ. Μασούτη από τις συνεδριάσεις του ΔΣ από τον Μάιο (!). Η παρουσία του, όπως λέει χαρακτηριστικά, περιορίζεται «σε καλωσορίσματα, βραβεύσεις και φωτογραφίσεις με καλεσμένους», ενώ αγνοεί επιδεικτικά τα μέλη του ΔΣ. «Εάν νομίζετε ότι σας προκαλούμε ”κρίσεις πανικού” υπάρχει και άλλος δρόμος: της παραίτησής σας. Το ΕΒΕΘ δεν είναι είδα φως και μπήκα!», σημειώνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ σύμβουλος του Επιμελητηρίου, ο οποίος, πάντως, δεν είναι ο μόνος που διαφωνεί με τους χειρισμούς του κ. Μασούτη ο οποίος, όπως επίσης υποστηρίζουν μέλη του ΔΣ, οδηγεί το Επιμελητήριο στην απαξίωση και την αφάνεια και από «πρωταγωνιστή» μεταξύ των παραγωγικών φορέων της χώρας το έχει μεταβάλλει σε ουραγό των εξελίξεων.

LEAVE A REPLY