Friday , 19 April 2024

Το επικοινωνιακό «φάουλ» του υπουργείου Υγείας για την πανδημία

Του Γ. Κατσιάνη

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει ότι το επόμενο τριήμερο (Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα) δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά θα εκδοθούν γραπτές ανακοινώσεις.

Όπερ και εγένετο, την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, εκδόθηκαν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό των θανόντων, των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, των εξιτηρίων, κλπ.

Ανήμερα του Πάσχα, όμως, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να παρεκκλίνουν των εξαγγελιών και να υιοθετήσουν μια διαφορετική «γραμμή».

Το μεσημέρι της Κυριακής, λοιπόν έστειλαν sms στα κινητά τηλέφωνα των δημοσιογράφων που ασχολούνται με τα θέματα υγείας, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση για τα ημερήσια αποτελέσματα της πανδημίας και μετέθεσαν τον χρόνο της ενημέρωσης για σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 το απόγευμα.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, αιφνιδίασε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, διότι μέχρι σήμερα η επικοινωνιακή ομάδα του υπουργείου Υγείας έχει πάρει άριστα στο θέμα της ενημέρωσης.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι εν μέσω… καιρού πολέμου, όπως έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα η περίοδος όπου διάγουμε, να προτάσσεται η αργία του Πάσχα από το θέμα της ενημέρωσης για την πανδημία.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αμβλύνει την επιτυχία του εξαιρετικού έργου που έχει συντελεστεί στον τομέα της ενημέρωσης για τα θέματα του Covid-19.        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *