Wednesday , 24 April 2024

Το Μαξίμου ετοιμάζεται για εκλογές τον Σεπτέμβριο

Του Γ. Κατσιάνη

Σήμερα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την διαχείριση της χώρας.

Αν και οι προσδοκίες για ανάπτυξη και ευημερία φάνταζαν ιδανικές, η… ασύμμετρη απειλή της πανδημίας ήρθε να ανατρέψει τα όποια σχέδια υπήρχαν για πορεία προς τα εμπρός.

Εδώ και 17 μήνες, η χώρα κινείται σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, η οποία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά την σκιά της σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί.

Παρά τα βήματα προόδου που έγιναν στον τομέα των επενδύσεων και του ψηφιακού μετασχηματισμού, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης παραμένει προσηλωμένο στην πανδημία και ειδικότερα, στην επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σηματοδοτεί και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία ουσιαστικά αποτελεί και το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα.

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τον εμβολιασμό να κινείται με γοργούς ρυθμούς, οι παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι σε λίγο καιρό η χώρα θα είναι έτοιμη να επαναξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, μέσω του δημοκρατικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της λαϊκής ψήφου.

Άλλωστε, το επόμενο διάστημα φαντάζει ανέφελο από έκτακτα γεγονότα (πανδημία, κρίση στο Αιγαίο, ανεργία) που ενδεχομένως να ψαλίδιζαν το δημοσκοπικό πλεόνασμα της κυβέρνησης έναντι της αντιπολίτευσης.

Οι μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, η αλλαγή του εκλογικού νόμου στους δήμους και η άτυπη (προεκλογική) περιοδεία του πρωθυπουργού αποτελούν συστατικά στοιχεία της κυοφορούμενης  εκλογικής αναμέτρησης.

Πότε;

Όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και σίγουρα μετά τα περίφημα «μπάνια του λαού», δηλαδή μετά τον Αύγουστο.

Γιατί;

Διότι, αποφασίζεις να δράσεις όταν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των πολιτικών σου αντιπάλων.

Σε αντίθετη περίπτωση, η φθορά θα σβήσει όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα.

Και δύο χρόνια είναι ιδανικό χρονικό διάστημα για να προσφύγει κάποιος στην λαϊκή εντολή, μετά από ένα πυκνό, σε δυσάρεστα γεγονότα, διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *