Wednesday , 24 April 2024

Το παρασκήνιο της αποπομπής του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Χατζηθεοδοσίου και η επόμενη ημέρα

Του Γ. Κατσιάνη

Πολλές φορές η είδηση αυτή καθαυτή δεν είναι τόσο σημαντική, όσο το τι προηγήθηκε στο παρασκήνιο.

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της αποπομπής του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Το γεγονός ότι συχνά πυκνά ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση με το επιχείρημα «ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων», μετέτρεψε σύντομα τον κ. Χατζηθεοδοσίου σε «κόκκινο πανί» για το Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, η ταύτιση απόψεων μεταξύ ΚΕΕ και  ΓΣΕΒΕΕ, λόγω και της φιλικής σχέσης των  δύο προέδρων, Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γιώργου Καββαθά, δημιούργησε μια άτυπη «συμμαχία» απέναντι στην κυβέρνηση.

Η ομάδα κρούσης και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα

Έτσι και ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2022, κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση μιας ομάδας, η οποία θα αναλάβει να διατηρήσει σε κυβερνητική «τροχιά» την ΚΕΕΕ.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ετέθη το ζήτημα της αποπομπής του κ. Χατζηθεοδοσίου από επτά μέλη της διοικητικής επιτροπής, με το σκεπτικό της «άμεσης ανάγκης διαφύλαξης  του κύρους και της ομαλούς λειτουργίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων».

Πληροφορίες του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις για την αποπομπή του κ. Χατζηθεοδοσίου ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ κάποιοι φέρονται να ζήτησαν και… ανταλλάγματα για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η δεύτερη φάση προβλέπει την ανάληψη της προεδρίας της ΚΕΕΕ από ένα πρόσωπο, το οποίο θα είναι φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση και το οποίο θα παραμείνει στη θέση αυτή τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.  

Έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι οι επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου θα αποτελέσουν ένα crash test για την κυβέρνηση, ενόψει και των κοινοβουλευτικών εκλογών του 2024.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΕΕ να είναι ένα πρόσωπο που δεν θα δημοσιοποιεί τις όποιες ενστάσεις έχει για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *