Το υψηλό κόστος της ενέργειας για τη μεταποίηση στην Ελλάδα έθεσε ο...

Το υψηλό κόστος της ενέργειας για τη μεταποίηση στην Ελλάδα έθεσε ο ΣΒΕ στον αρμόδιο Επίτροπο, Miguel Arias Cañete

397
SHARE

Εκτενή συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής είχαν στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Αθανάσιος Σαββάκης, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΒΕ, Γιάννης Σταύρου, με τον Επίτροπο Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mr.Miguel Arias Cañete.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Νοεμβρίου του 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρός πλανήτης για όλους”, ο Επίτροπος Cañete ανέλυσε το όραμα της Ευρώπης για μια ευημερούσα, σύγχρονη, ανταγωνιστική και κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Για το μείζον θέμα της ενέργειας για τη βιομηχανία, τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, ήταν:

Το ύψος του κόστους ενέργειας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στο θέμα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διότι η ενέργεια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές παραγωγής και διαμόρφωσης κόστους για τη μεταποίηση.

Ο ρόλος και η θετική επίδραση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών Δικτύων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, και,

Οιτρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.

LEAVE A REPLY