Το 4ο Demo-Day του OK!Thess (19/3) σπάει όλα τα ρεκόρ-120 συναντήσεις ανάμεσα...

Το 4ο Demo-Day του OK!Thess (19/3) σπάει όλα τα ρεκόρ-120 συναντήσεις ανάμεσα σε start-ups και επενδυτές

413
SHARE

Δεκαοκτώ επενδυτικοί οργανισμοί – από την Αθήνα μέχρι την Πράγα – και 40 καινοτόμες ομάδες – από την Κύπρο μέχρι την Σόφια – θα μαζευτούν την Τρίτη 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη στη μεγαλύτερη συνάντηση ανάμεσα σε επενδυτές και startups που έχει γίνει στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 120 συναντήσεις ανάμεσα σε επενδυτές και καινοτόμες ομάδες.

Η αφορμή είναι το Thessaloniki Demo-Day που οργανώνει το OK!Thess τρεις φορές τον χρόνο για να φέρει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την πόλη με επενδυτικά κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν ή να αναπτυχθούν περαιτέρω. Είναι το τέταρτο Demo-Day του OK!Thess και η επιτυχία των τριών πρώτων διαδόθηκε τόσο που ο αριθμός επενδυτών και startups εκτινάχθηκε, οι δε ομάδες που αναζητούν επενδύσεις ξεπέρασαν τα σύνορα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές.

Το Demo-Day όμως δεν είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στο κεφάλαιο και την καινοτομία. Σημαντικό ρόλο παίζει και μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, που οργανώνεται στο πλαίσιό του ανάμεσα σε επενδυτές από τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και σε παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων σ’ αυτό τον χώρο. Στόχος είναι η σταδιακή μετάβαση, μέσα από την συνεργασία, σε μια πραγματικά ενιαία “τοπική” αγορά – αρκετά μεγάλη στο σύνολό της, ώστε να μπορούν οι μικρές επιχειρήσεις μας να την χρησιμοποιήσουν ως επαρκές εφαλτήριο για την παγκόσμια αγορά.

LEAVE A REPLY