Friday , 29 March 2024

Τρία χρόνια(!) περιμένει ιδιοκτήτης εταιρίας το «πράσινο φως» από την εφορία για την μεταφορά της έδρας

Στις… συμπληγάδες της γραφειοκρατίας έχει κολλήσει εταιρεία από την Κεντρική Μακεδονία, ο ιδιοκτήτης της οποίας μάταια προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια (!) να μεταφέρει την έδρα της.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η περιπέτεια ξεκίνησε το 2016 όταν ο επιχειρηματίας αποφάσισε να μετατρέψει την εταιρεία του από ατομική σε περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ).

Έτσι λοιπόν, αρχικά απευθύνθηκε στην αρμόδια εφορία, όπου διευθέτησε τις όποιες φορολογικές εκκρεμότητες είχε, μέσω του τμήματος ΦΠΑ και στη συνέχεια, μετέβη στο αντίστοιχο επιμελητήριο, όπου έλαβε τη σχετική βεβαίωση για το κλείσιμο της εταιρείας, ως ατομική επιχείρηση από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Ωστόσο, όταν επισκέφτηκε και πάλι το υποκατάστημα της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας (ΔΟΥ) στην οποία ανήκε, η προϊσταμένη της υπηρεσίας αρνήθηκε την μεταφορά της έδρας της επιχείρησης σε άλλο νομό.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εδώ και τρία χρόνια, η εταιρεία να βρίσκεται σε αδράνεια, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία ούτε τη νομική της μορφή να αλλάξει, ούτε να μεταφέρει την έδρα της», δήλωσε φοροτεχνικός.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, καθώς υπάρχουν επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, δεν μπορούν να αλλάξουν τη νομική μορφή των εταιριών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *