Saturday , 20 April 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα στις 16 Μαρτίου – 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Νεκρώνει» η χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, καθώς η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το γενικό συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:
-Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
-Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος». Στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Η ΓΣΕΕ
Εν τω μεταξύ με ομόφωνη απόφασή του το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Το συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και καλεί τους εργαζόμενους να «γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται». Η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μαρτίου ελήφθη ομόφωνα από το σώμα του συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της συνομοσπονδίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *