Friday , 29 March 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Με λουλούδια και κεριά η βουβή διαμαρτυρία στην Κατερίνη – Νέες διαμαρτυρίες σήμερα σε Θεσσαλονίκη

Βουβή διαμαρτυρία για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη διοργανώνει σήμερα στις 18.30 το απόγευμα η εθελοντική ομάδα δράσης νομού Πιερίας «Ο Τόπος μου» στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Όπως επεσήμανε στο thesseconomy.gr το μέλος της ομάδας κ. Ηλίας Τσολακίδης «μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ήρθε η ώρα, ως ενεργοί πολίτες να αναλάβουμε δράση. Σήμερα όλοι βγαίνουμε στους δρόμους. Όλοι εμείς οι τυχεροί, που σήμερα δεν ψάχνουμε το αγνοούμενο παιδί μας! Οργανωμένα και ειρηνικά, με ένα κερί στο χέρι και λίγα λουλούδια για τους αδικοχαμένους αυτού του εγκλήματος. Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να σταματήσει η διαρκής και συνεχιζόμενη τραγική ανευθυνότητα, η αδιαφορία της πολιτείας. Να σταματήσει η θυσία των πολιτών στο βωμό του κέρδους και του χρήματος! Τώρα είναι η ώρα της θλίψης και του πένθους. Μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, η κοινωνία των πολιτών θρηνεί στα συντρίμμια της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, τα δικά της παιδιά, τον ανθό και την ελπίδα της. Θρηνούμε τα παιδιά μας, που ανέβηκαν σε ένα τρένο για να πάνε στις σχολές τους και αντί για τις σχολές τους οδηγήθηκαν κατευθείαν στον θάνατο. Μέχρι εδώ! Γιατί αύριο ίσως να είναι η σειρά των δικών μας ανθρώπων!».

Στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα με τρένα στα Τέμπη είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις 18:30 το απόγευμα μέλη φοιτητικών συλλόγων θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Καμάρας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ζητούν τη διερεύνηση των αιτιών του πολύνεκρου δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη.
Μισή ώρα αργότερα, στις 19.00 μ.μ., για την τραγωδία στα Τέμπη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσουν σιωπηρή πορεία με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *