Τρόμος στην αγορά από τις απειλές αντιεξουσιαστών για δηλητηριασμένα τρόφιμα- Τι συστήνει...

Τρόμος στην αγορά από τις απειλές αντιεξουσιαστών για δηλητηριασμένα τρόφιμα- Τι συστήνει ο ΕΦΕΤ

391
SHARE
Τρόμος στην αγορά από τις απειλές αντιεξουσιαστών για δηλητηριασμένα τρόφιμα- Τι συστήνει ο ΕΦΕΤ

Nα μην προμηθεύονται τα προϊόντα που απειλούν αντιεξουσιαστές πως θα επιμολύνουν με υδροχλωρικό οξύ καλεί ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές, ενώ ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την προκήρυξη που σκόρπισε τρόμο στην αγορά λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα
20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

• Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.

• Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

Η απειλή
Νωρίτερα, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση αναρχικής ομάδας, μέλη της οποίας δήλωναν πως έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ επώνυμα προϊόντα. Και πως θα τα επανατοποθετήσουν σε ράφια σούπερ μάρκετ από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου!
Η προκήρυξη ανέβηκε στο indymedia, υπό τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και υπογράφεται από την ομάδα » Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αμέσως έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.
Οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό επέλεξαν να κάνουν σαμποτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και 11 φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζουν, που δείχνουν πώς τα προϊόντα δηλητηριάστηκαν με υδροχλωρικό οξύ. Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των αναρχικών, είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές κάνουν κάτι τέτοιο. Και πέρυσι, την ίδια περίοδο, είχαν ανακοινώσει πως είχαν μολύνει με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Και τότε είχαν απειλήσει πως θα τα ξαναέβαζαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Τον Δεκέμβριο του 2016, το σχέδιό τους ονομαζόταν «Πράσινη Νέμεσις ΙΙ«. Και ήταν συνέχεια του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» από τα Χριστούγεννα του 2013. Τότε, όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, είχαν μολύνει με 100 ml υδροχλωρικού οξέως κουτάκια αναψυκτικών.

LEAVE A REPLY