Τρ. Πειραιώς: Δάνεια για επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕΑΝ-Άτοκο το 50% του κεφαλαίου

Τρ. Πειραιώς: Δάνεια για επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕΑΝ-Άτοκο το 50% του κεφαλαίου

597
SHARE

Στην ενεργοποίηση του Ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ). Να σημειωθεί ότι η ΕΤΕΑΝ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας διαθέτει πόρους συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με τους πόρους αυτούς ενεργοποιείται άμεσα το πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ)»

Σκοπός του Προγράμματος, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσω Κεφαλαίων Κίνησης ή/και επενδυτικών δανείων, που προέρχονται από συγχρηματοδότηση της ΕΤΕΑΝ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, καθώς το 50% του κεφαλαίου κάθε χρηματοδότησης, που προέρχεται από κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50%, που προέρχεται από κεφάλαια της Τράπεζας, παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο. Το ύψος των δανείων ξεκινάει από τις 10.000 ευρώ και φτάνει έως τις 300.000 ευρώ για τα κεφάλαια κίνησης και τις 800.000 ευρώ για τα επενδυτικά δάνεια.
Μάλιστα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς, έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για όλα τα προγράμματα επιδότησης, το www.360funding.gr. Το 360οFunding διαθέτει μια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης που βοηθάει το χρήστη να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που καλύπτει τις δικές του ανάγκες.

Επιπλέον, με στόχο την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Τράπεζα Πειραιώς, έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 360Ο». Το πακέτο αυτό, καλύπτει το σύνολο των αναγκών του επιχειρηματία, από το ξεκίνημα της επένδυσης μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

Για την υποβολή των αιτημάτων και την παροχή επιπλέον διευκρινίσεων για το πρόγραμμα ενημέρωση παρέχεται από το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζα Πειραιώς και το www.piraeusbank.gr.

LEAVE A REPLY