Τσίπρας-Αχτσιόγλου: Προεκλογικά “καρότα”-υποσχέσεις στους συνταξιούχους για Δώρο Πάσχα και επιδόματα από...

Τσίπρας-Αχτσιόγλου: Προεκλογικά “καρότα”-υποσχέσεις στους συνταξιούχους για Δώρο Πάσχα και επιδόματα από το 2020 – Άμεσα 120 δόσεις και αύξηση των συντάξεων χηρείας

452
SHARE

“Παράθυρο” για καταβολή δώρου Πάσχα και επιδομάτων στους συνταξιούχους από το 2020 άφησε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της για τη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων. Παράλληλα, προανήγγειλε επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα, αντί του 50% που ισχύει σήμερα, και διευθέτηση των χρεών των συνταξιούχων στα ασφαλιστικα ταμεια σε 120 δόσεις, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα.Αχτσιόγλου, θα διευθετηθεί άμεσα το θέμα της ρύθμισης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, με το σύνολο των οφειλών που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του 2018 και η μικρότερη δόση θα είναι 50 ευρώ.

Ειδικότερα ζητήματα, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι είναι εφικτό να ικανοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά, δε, το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα, είπε ότι θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα με την προοπτική να συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020, καθώς για το 2019 ο δημοσιονομικός χώρος έχει κατανεμηθεί. Αναφορικά με τα αναδρομικά ειδικότερα, η υπουργός υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι, κάθε φορά που δημιουργείται χώρος, να υποστηρίζονται οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Για το ίδιο θέμα (Δώρο Πάσχα και επιδόματα) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε ότι από την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα εξετασθεί το θέμα της απόδοσής τους σε μόνιμη βάση. Για τις 120 δόσεις, ο κ. Κουμπούρης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι για όσους οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει ρύθμιση με «κούρεμα» των οφειλών και καταβολή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις, με μικρότερη δόση τα 50 ευρώ
τους διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος των συντάξεων χηρείας με κατάθεση τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, όμως, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα, γιατί τα χρήματα είναι πολλά.

LEAVE A REPLY