Τσακαλώτος επαναλαμβάνει το μήνυμα Τσίπρα από τη ΔΕΘ για το ΔΝΤ

Τσακαλώτος επαναλαμβάνει το μήνυμα Τσίπρα από τη ΔΕΘ για το ΔΝΤ

332
SHARE

Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά “είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από αυτό”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη διάρκεια συζήτησης στο Elliot School of International Affairs του George Washington University, στις ΗΠΑ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Πρόκειται για την ίδια θέση-μήνυμα που είχε απευθύνει για πρώτη φορά στην καθιερωμένη εφ’όλης της ύλης συνέντευξης τύπου στη φετινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι σημαντικό να μην υπάρξει μεταρρυθμιστική κόπωση και τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θέλει να ολοκληρωθεί γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση ώστε να ξεκινήσουν μετά οι συζητήσεις για τον ρόλο του ΔΝΤ, την ελάφρυνση του χρέους και την έξοδο από το πρόγραμμα. Χαρακτήρισε, ακόμη, θετικό το ότι η Ε.Ε. συζητά τα προβλήματά της, αλλά αρνητικό το ότι καθυστερεί να πάρει αποφάσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα υποστήριξε στο Eurogroup την άποψη ότι πρέπει να  αλλάξουμε τους κανόνες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και δεν γέλασε κανένας γι’ αυτό, κάτι που – κατά τον ίδιο – αποτελεί μια ένδειξη πως “προχωράμε”, καθώς και ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει θέμα με την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

LEAVE A REPLY