Saturday , 20 April 2024

ΤΣΕΚ: Η πλατφόρμα που εγγυάται αξιόπιστη ενημέρωση για την αγορά

Του Γ.Κατσιάνη

Σε μια εποχή όπου η σωστή πληροφόρηση αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης, η Τειρεσίας Α.Ε. δημιούργησε μια πλατφόρμα που ενισχύει την αξιοπιστία στην αγορά.

Πρόκειται για το ΤΣΕΚ (Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνων).

«Μέσα από αυτή, όλες οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι μικρές, που δεν έχουν οικονομικές γνώσεις και πόρους, μπορούν ανά πάσα στιγμή, online, με διαφάνεια και χαμηλό κόστος, να αποκτήσουν την αξιόπιστη πληροφόρηση της Τειρεσίας για τις εμπορικές τους συνεργασίες κι έτσι να κινηθούν με πίστωση, αυξάνοντας το πελατολόγιο και μειώνοντας τον κίνδυνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Τειρεσίας Α.Ε., Πέτρος Καπασούρης, στο πλαίσιο των εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «στο νέο περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, η σωστή διαχείριση κινδύνων γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη και πιο απαιτητική».

«Οι νέες τεχνολογίες μας έχουν δώσει νέες δυνατότητες, με τις οποίες υποστηρίζουμε πιο αποτελεσματικά τις συναλλαγές, που πλέον πραγματοποιούνται από απόσταση και ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, παρέχουμε πλέον στις τράπεζες δεδομένα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν άμεσα π.χ. ένα αίτημα δανείου 3.000 ευρώ που υποβάλλεται μέσω e-banking αργά το βράδυ και να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη χρηματοδοτική τους διαδικασία», τόνισε ο κ. Καπασούρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *