Τ.Πετρόπουλος: Οι περικοπές συντάξεων “θα αγγίξουν το πολύ έως και το 30%...

Τ.Πετρόπουλος: Οι περικοπές συντάξεων “θα αγγίξουν το πολύ έως και το 30% των συνταξιούχων”

581
SHARE

“Το πολύ έως και το 30% των συνταξιούχων” θα αγγίξουν οι προβλεπόμενες περικοπές των συντάξεων από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου στη σημερινή “Ναυτεμπορική”. Ο κ. Πετρόπουλος υποστηρίζει επίσης πως “μπορούμε να τις αποφύγουμε και να μην υπάρχουν στο επίπεδο που διαμορφώνονται με βάση τις διατάξεις αυτές (σ.σ.: ν. 4387/16). Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε αυτές τις συνέπειες εκεί που παρουσιάζεται πιθανότητα μείωσης συνταξιοδοτικών αποδοχών”.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης “οι αγρότες δεν έχουν επανυπολογισμό των συντάξεών τους και ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το 25%-30%, δεν θα έχει καμία μείωση των αποδοχών του. Ένα ποσοστό από τους υπόλοιπους συνταξιούχους θα δει και αύξηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους”. Παρόλα αυτά, όπως προσθέτει, “το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί με το πέρας της επόμενης περιόδου. Έχουμε επτά μήνες μπροστά για να αποτυπωθούν οι συντάξεις με τα ενημερωτικά που θα εκδοθούν τον προσεχή Δεκέμβριο”.

Μιλώντας, επίσης, χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και κάτω από τα 1.000 ευρώ.

LEAVE A REPLY