Τ. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς...

Τ. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

789
SHARE
Τ. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

Ελπίδες σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία καλλιέργησε και σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Αυτή τη φορά απαντώντας, από το «βήμα» της Βουλής σε ερώτηση τού βουλευτή Π. Μηταράκη ο οποίος ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να ενημερωθεί για την ακριβή εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, από ποιους κωδικούς προέρχεται η υποτιθέμενη, όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, εξοικονόμηση, καθώς και πώς εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Στην απάντησή του ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρχει το έλλειμμα που αρχικά προβλεπόταν, καθώς τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι 12,485 δισ. ευρώ και ότι το πραγματικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι 112 εκατ. ευρώ. Έκανε λόγο για αύξηση της εισπραξιμότητας πλέον του 13,5% στους μισθωτούς και τουλάχιστον 15% όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ. Επίσης, ανακοίνωσε πως η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα περίπου και απηύθυνε έκκληση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες να καταβάλουν τις εισφορές από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα ώστε να μπορέσουν να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για οφειλές μέχρι 31.12.2016, στο πλαίσιο του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Να σημειωθεί ότι στην ερώτησή του ο κ. Μηταράκης, ρωτούσε τον υπουργό Εργαίας πόσες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας ασφάλισης που βεβαιώθηκαν κατά το α’ τρίμηνο 2017 (ανά μήνα και συνολικά), πόσες έχουν εισπραχθεί ανά κατηγορία ασφαλισμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες), πόσα είναι τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν, καθώς και ποιος είναι ο αριθμός των ασφαλισμένων που προέβη σε εξόφλησή τους (μερική και ολική) και ποιες κατηγορίες αφορούν.

 

LEAVE A REPLY