Υπάλληλος τραπέζης προκαλεί οικονομική ασφυξία σε συνδικαλιστικό φορέα

Υπάλληλος τραπέζης προκαλεί οικονομική ασφυξία σε συνδικαλιστικό φορέα

486
SHARE

«Φρένο» στην οικονομική δραστηριότητα επαγγελματικού φορέα έχει βάλει εδώ και δύο μήνες, υπάλληλος τραπέζης, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου προς τρίτους να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Αιτία είναι η στάση της τραπεζικής υπαλλήλου, η οποία επικαλούμενη άλλοτε λόγους υγείας και άλλοτε δήθεν «έλλειψη δικαιολογητικών», έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τον φορέα.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, όλα ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, όταν μετά τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, κατατέθηκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επανεκκίνηση των λογαριασμών του φορέα.

Ωστόσο, η διαδικασία διεξάγονταν με ρυθμούς…χελώνας ώσπου στα μέσα Δεκεμβρίου, η αρμόδια υπάλληλος ζήτησε την τροποποίηση της κατάστασης του σωματείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «το τελευταίο έγγραφο» που απαιτείται για να διεκπεραιωθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ, τα λειτουργικά έξοδα (ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα, μισθοί υπαλλήλων) για τον φορέα «έτρεχαν» ενώ μια ξαφνική ασθένεια της υπαλλήλου, προκάλεσε νέα καθυστέρηση, με αποτέλεσμα και το 2018, το σωματείο να παραμένει εγκλωβισμένο.

Μάλιστα, το νέο αίτημα της υπαλλήλου για προσκόμιση των αριθμών φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του γενικού γραμματέα και του ταμείου του σωματείου στην τράπεζα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του φορέα, η διοίκηση του οποίου εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο μεταφοράς των λογαριασμών του σε άλλη τράπεζα.

LEAVE A REPLY