Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η νέα ΚΥΑ για τα ”Μέτρα...

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η νέα ΚΥΑ για τα ”Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος”

473
SHARE

Αυστηρότερες κυρώσεις που φτάνουν ακόμη και σε αφαίρεση αδειών από επιχειρήσεις σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος» που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος απόψε, κατά την τελετή εγκαινίων της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zoootechnia, προκειμένου να προστατευθούν οι παραγωγοί από αθέμιτες πρακτικές.

Στην ομιλία του ο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, καθώς και τον σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα, που περιλαμβάνει – όπως είπε – μέτρα όπως πληρωμή κρατικών ενισχύσεων de minimis σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 5 ευρώ ανά ζώο, προστασία των επιδοτήσεων μέχρι 7.500 ευρώ πέρα και πάνω από το ακατάσχετο των 1.250 ευρώ για κάθε μήνα, ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο νωπό γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ελεγκτικών φορέων, πρόσληψη άνω των 200 κτηνιάτρων στο επόμενο διάστημα, προετοιμασία νομοσχεδίου για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων κ.α.

Ανοιχτός σε διάλογο

Ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε: “Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και μάλιστα απορώ γιατί ακόμη δεν συναντηθήκαμε να συζητήσουμε τα νέα αιτήματα που έθεσαν οι αγρότες” και δήλωσε πως δεν γνωρίζει τα νέα αιτήματα των αγροτών, αυτά που θέτουν μετά την τελευταία συνάντηση που είχε μαζί τους το Δεκέμβριο. Κληθείς επίσης να σχολιάσει τις διώξεις σε βάρος των αγροτών απάντησε: “Η  στάση της δικαιοσύνης μας προβληματίζει, ωστόσο είναι ανεξάρτητη να επιτελέσει το έργο της”.

Η 11η ZOOTECHNIA

Οι εκθέτες της 11ης Zootechnia, της μεγαλύτερης διοργάνωσης στην ιστορία της Έκθεσης, ανέρχονται σε 988, έναντι 939 το 2017, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνει, στεγασμένος και υπαίθριος, είναι επιφάνειας 16.663 τ.μ. έναντι 14.350 τ.μ. το 2017. Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες της προέρχονται από 14 χώρες, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 χώρες, έναντι 37 το 2017. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των ξένων προσκεκλημένων επισκεπτών, που ανέρχονται σε 380.

Αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης διοργανώνονται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», το Συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής και η Ημερίδα «Βιοαέριο και Αγροτική Ανάπτυξη, Καινοτομίες, Τεχνολογίες και Προοπτικές». 

LEAVE A REPLY