Υπομονή μέχρι το… 2026(!) για να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή, λόγω της...

Υπομονή μέχρι το… 2026(!) για να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή, λόγω της κρίσης συνιστά πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

389
SHARE

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλει προσπάθεια για την αναστροφή του αρνητικού πολιτικού κλίματος, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την παροχή προνοιακών επιδομάτων, υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούν την άμεση αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων στην κοινωνία.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η παραδοχή του τέως υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης δήλωσε ότι θα χρειαστούν «7-8 χρόνια για να αποκατασταθεί» η κοινωνική συνοχή, λόγω της κρίσης.  

«Λογικά για να αποκαταστήσει κανείς ένα χαμένο έδαφος από μια εποχή που είναι 7-8 χρόνια πριν, πρέπει να χρειαστούν άλλα τόσα (χρόνια)», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, στο περιθώριο ημερίδας για την κρίση της Δημοκρατίας που  διοργάνωσε το ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς».

Αν και υποστήριξε πως σήμερα η χώρα κινείται σε θετική τροχιά, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε ότι «ανεβαίνουμε σιγά-σιγά».

«Το πολύ σημαντικό είναι να αλλάξει φορά η καμπύλη, δηλαδή εκεί που ήμασταν στην κατηφόρα, να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε πια», υπογράμμισε ο τέως υπουργός.  

LEAVE A REPLY