Friday , 19 April 2024

«Υπ’ ατμόν» οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης

Του Γ. Κατσιάνη

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει το «τοπίο» σχετικά με την τουριστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι επίκεινται σήμερα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως η ζημία που έχουν υποστεί, εδώ και δύο μήνες, έχει πλήξει σημαντικά τις επιχειρήσεις τους.

Όπως τονίζουν παράγοντες του κλάδου, η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποφέρουν ετήσια έσοδα 21 δις ευρώ (2018) και συνεισφέρουν κατά 13,3% στο ΑΕΠ της χώρας.

«Δεν είναι δυνατόν σε άλλες χώρες οι επιχειρήσεις του κλάδου να επιδοτούνται με 30.000 και 50.000 ευρώ και εδώ, να συζητάμε ακόμα για πάγωμα των φορολογικών υποχρεώσεων από την πλευρά της Πολιτείας, την στιγμή που πολλές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να βάλουν ‘λουκέτο’», δήλωσε ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου.  

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, έκτακτη γενική συνέλευση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *