Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση για την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει κακοκαιρίας

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση για την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει κακοκαιρίας

689
SHARE

Ανακοίνωση σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Επίσης αναφέρεται στην καταβολή του μισθού στην περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν μπορέσει να πάει στην εργασία του λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

«Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε ευρύτερες περιοχές της χώρας απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα στις ιδιαίτερες συνθήκες μέτρα, για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκεια τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο).

Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού.

Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους».

LEAVE A REPLY