Υπ. Εργασίας- ΕΦΚΑ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων συνταξιούχων

Υπ. Εργασίας- ΕΦΚΑ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων συνταξιούχων

427
SHARE

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική και επιπλέον όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα που αφορούν συνταξιούχους. Τα μέτρα έχουν εξής:

1. Καταβάλλεται εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ίσο με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ, αντίστοιχα.

2. Επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από το ΕΤΕΑΕΠ και κανονισμού ή μεταβίβασης μερίσματος από το ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

Έκτακτη ενίσχυση στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ

Επίσης, το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους δύο ακαθάριστων μηναίων συντάξεων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του Φορέα, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι του έκτακτου βοηθήματος θεωρούνται οι συνταξιούχοι που έλαβαν σύνταξη ή παραπληγικό επίδομα μηνός Ιουλίου 2018, καθώς και όλοι όσων το δικαίωμα καταβολής ανατρέχει τον Ιούλιο του 2018.

Σχετικές λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν με επικείμενη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

LEAVE A REPLY