Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις...

Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις ξένες αεροπορικές εταιρίες

371
SHARE

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η υπουργική απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες.
Η συγκεκριμένη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας καλύπτει συνολικά 437 εργαζόμενους. Προβλέπει κατώτατο βασικό μηναίο μισθό 660 ευρώ, ο οποίος προσαυξάνεται με τα επιδόματα: τριετιών (3% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 36 ευρώ), γάμου (10% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 111,15 ευρώ), ειδικών συνθηκών (48,07 ευρώ για όλους τους μισθωτούς), τροφής (115,79 ευρώ για όλους τους μισθωτούς) και μεταφοράς.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, από την 21η Αυγούστου 2018 και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν επεκταθεί 10 κλαδικές ΣΣΕ, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 191.000 εργαζόμενους. «Όλες οι εν ισχύ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις καθώς και όσες υπογραφούν στο μέλλον εξετάζονται από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

LEAVE A REPLY