Saturday , 20 April 2024

Υφυπουργός Ανάπτυξης: “Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα – Αύριο ανακοινώνονται μέτρα στήριξης και για τους επαγγελματίες με πτώση τζίρου”.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

“Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ μπαίνει σε εφαρμογή από Δευτέρα” δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε συνέντευξή του στο OPEN TV μετά τα φαινομενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, “ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος θα μπαίνει και ο ανάλογος αριθμός ατόμων για να ψωνίσει”. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης ότι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και ως delivery για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Τα delivery θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τις Κυριακές για την εξυπηρέτηση του κοινού και την αποφυγή συνωστισμού ενώ τονισε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμη ότι και τα εστιατόρια από σήμερα θα μπορούν να λειτουργούν ως delivery. “O πελάτης θα μπορεί να παραγγείλει και να παραλάβει το φαγητό χωρίς να καθίσει στο μαγαζί” είπε και ανακοίνωσε ότι από σήμερα κλείνουν τα παζάρια και οι εμποροπανήγυρεις.

“Οι υπηρεσίες είναι επί ποδός και ελέγχουν παραβάσεις. Υπήρξαν αυτόφωρα. Θα είμαστε αμείλικτοι για να τηρείται ο νόμος στο έπακρο” επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης και σημείωσε ότι πρόκειται να εφαρμοστούν περαιτέρω μέτρα στήριξης και για τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους εξαιτίας του κορωνοϊού αλλά και για τους επαγγελματίες που σημείωσαν πτώση στο τζίρο τους. “Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα” ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν καταγραφεί σε αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια τόνισε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για αποθέματα σε αυτά τα προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *