Υψηλές επιδόσεις και κατά το 2017 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

Υψηλές επιδόσεις και κατά το 2017 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

409
SHARE
Alpha Bank: Δάνεια σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με 50% επιδότηση επιτοκίου μέσω ΤΕΠΙΧ

Αξιοσημείωτες αποδόσεις κατέγραψαν στο σύνολό τους τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ) και κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους και κατά το 2017.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στην κατηγορία των Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό Classic (+39,56%) και το Alpha Ελληνικό Μικτό Classic (+32,71%) σημείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις του έτους μεταξύ των Alpha Α/Κ και παραμένουν στα κορυφαία Α/Κ της κατηγορίας τους κατά την τελευταία τριετία και πενταετία. Υψηλές αποδόσεις πέτυχαν επίσης τα Ελληνικά μετοχικά Α/Κ, Alpha
Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό Classic (+29,47%) και Alpha Επιθετικής Στρατηγικής Classic (+26,05%), υπεραποδίδοντας για ένα ακόμη έτος έναντι του Γενικού Δείκτη του ΧΑ (δείκτης αναφοράς).

Μεταξύ των μετοχικών Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Classic (+19,32%) και το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Classic (+15,55%) κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στο σύνολο των Α/Κ της κατηγορίας τους, διατηρώντας επίσης, την υπεροχή τους σε ορίζοντα τριετίας. Εξίσου σημαντική απόδοση σημείωσε και το Alpha Fund of Funds Europe Μετοχικό Classic (+8,92%).

«Οι διαχρονικά υψηλές αποδόσεις των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα καθιστούν κορυφαία σε κάθε κατηγορία επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το 2017, η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις επενδυτικές επιλογές των Πελατών της με τη δημιουργία νέων Α/Κ διεθνούς επενδυτικού προσανατολισμού στο Λουξεμβούργο. Σήμερα, η Εταιρία διαχειρίζεται 48 Α/Κ που επενδύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επενδυτών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ.

LEAVE A REPLY