Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Προειδοποιούν πως δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του...

Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Προειδοποιούν πως δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

332
SHARE
Farmakopoioi Thessalonikis: Proeidopoioun pos den tha mporoun na eksypiretisoun tous asfalismenous tou EOPYY

Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης οδηγούν σε αδυναμία χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το ενδεχόμενο αυτό πλησιάζει από τον Αύγουστο, καθώς η ρευστότητά τους εξαντλείται και δεν αποκλείεται να μην είναι σε θέση να κάνουν τις αναγκαίες παραγγελίες.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σημερινή ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σύμφωνα με την οποία, «παρά τις υποσχέσεις, οι φαρμακοποιοί ακόμη δεν έχουν λάβει γραπτώς από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους για τις γνωματεύεις που έχουν εκτελέσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, για αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και ορθοπεδικών-αναπνευστικών συσκευών. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες οι περισσότεροι φαρμακοποιοί, καθώς έχει εξοφληθεί μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25%-30% για τα παραπεμπτικά του Ιανουαρίου 2017».

«Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ. Παρά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, και τις υποσχέσεις που μας έδωσε, στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ ο γραμματέας του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης, επισήμανε ότι σήμερα αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, ακόμη ένα ποσοστό από τα χρήματα για τις συνταγές του Ιανουαρίου 2017, χωρίς όμως να εξοφληθεί ο μήνας αυτός. Όσο για τους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

LEAVE A REPLY