“Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία”: Ξεκινά Νομικός Αγώνας για την αποδόμηση...

“Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία”: Ξεκινά Νομικός Αγώνας για την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

3294
SHARE

“Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία” είναι ο νέος φορέας-μετεξέλιξη της “Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, ο οποίος ξεκινά ανένδοτο νομικό αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το πρωί της Δευτέρας (μεθαύριο) στην αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα), στις 12, οι επικεφαλής του φορέα θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στην οποία θα αναλύσουν τους στόχους και τις ενέργειες που θα δρομολογήσουν. Ομιλητές θα είναι τρεις έγκριτοι νομικοί και οι πρωτεργάτες των παλλαϊκών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, Μιχαήλ Πατσίκας και Όθων Ιακωβίδης, ενώ θα γίνει παρέμβαση μέσω skype και του καθηγητή-συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη.
«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ολοκλήρωσε τον κύκλο της, σταματάει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων -αυτά τα έχει πάρει πια πάνω του ο κόσμος και οι πολιτιστικοί σύλλογοι – και ξεκινάμε ανένδοτο νομικό αγώνα για την αποδόμηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν αποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε», τόνισε στο thesseconomy.gr ηγετικό μέλος του νέου Φορέα και επίσης ιδρυτικό-ηγετικό μέλος της Επιτροπής.
Τις τελευταίες ημέρες διοργανώνονται από Πολιτιστικούς Συλλόγους Μακεδόνων και άλλους Συλλόγους, όπως και από φυσικά πρόσωπα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Κατερίνη, την Καβάλα κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται συλλαλητήριο (διοργανωτές πέντε φυσικά πρόσωπα) στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., μπροστά στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ επίσης έχει ανακοινωθεί η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα (Τετάρτη 27 Ιουνίου) μπροστά στη Βουλή και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την 1η Ιουλίου. Τις δυο αυτές εκδηλώσεις στην Αθήνα διοργανώνει η ‘Επιστημονικό Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων – ΕΛΛΗΝΕΣ Ενωμένοι για τη Μακεδονία – Κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

LEAVE A REPLY