Thursday , 25 April 2024

“Φρένο” της ζήτησης από Β.Ελλάδα αλλά όχι ακυρώσεις στα ταξίδια για Αυστρία-Γερμανία – Υψηλή ζήτηση για Παρίσι, Βουδαπέστη και προορισμούς εντός συνόρων

Φρένο έχουν βάλει στη ζήτηση των Θεσσαλονικιών και γενικότερα των βορειοελλαδιτών για ταξίδια στην Ευρώπη τo lockdown στην Αυστρία και η προαναγγελία ανάλογων μέτρων στη Γερμανία και η γενικότερη “αναζωπύρωση” της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα ακυρώσεις όσων είχαν ήδη κλείσει τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες εκδρομές στις δυο χώρες.

Όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείοων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης, οι τουριστικοί πράκτορες συστήνουν στον κόσμο ψυχραιμία, καθώς ακόμη και για την Αυστρία το lockdown έχει ανακοινωθεί ότι θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες, που στη χειερότερη περίπτωση θα αυξηθούν σε είκοσι και επί του παρόντος τηρείται και από τα γραφεία και από τους ενδιαφερόμενους πελάτες στάση αναμονής.

Αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει, επίσης, από τον κόσμο σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη για Πράγα, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Παρίσι και Κύπρο, ενώ καλά αναμένεται να δουλέψουν και οι οδικές εκδρομές προς Βουκουρέστι και Βελιγράδι. Ενδιαφέρον καταγράφεται ακόμη σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη για την περίοδο των εορτών στην εγχώρια αγορά για τα χιονοδρομικά κέντρα, για την ορεινή Αρκαδία, το Καρπενήσι, ακόμη και την Πελοπόννησο.

Τα lockdowns στην Ευρώπη, όπως ήταν φυσικό, οδηγούν επίσης τα τουριστικά γραφεία στο να δώσουν βάρος στις εντός συνόρων εκδρομές, όπως επισημαίνει από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Ένωσης, Καλλιόπη Ξυνοπούλου, με τη ζήτηση του κόσμου να συγκεντρώνουν πιο έντονα τα Ιωάννινα και ΄παλλοι κλασικοί χειμερινοί προορισμοί, όπως Μετέωρα, Πήλιο κ.ο.κ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την κα.Ξυνοπούλου αναφορικά με το εξωτερικό, εκτός από την Αυστρία το ενδιαφέρον του κόσμου αφορά επίσης κυρίως την Ελβετία, τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και το Παρίσι.

Το “τοπίο” επί του παρόντος σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ακόμη ασαφές για το τι θα γίνει τελικά όσον αφορά τις οργανωμένες εκδρομές εκτός και εντός συνόρων την περίοδο των εορτών και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας εκτός αλλά και εντός συνρόων, καθώς και στη χωρα μας ο αριθμός των κρουσμάτων βαίνει αυξανόμενος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *