«Φρένο» των τουριστικών πρακτόρων της Θεσσαλονίκης στις εκδρομές προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

«Φρένο» των τουριστικών πρακτόρων της Θεσσαλονίκης στις εκδρομές προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

2052
SHARE

Μετά τη Θράκη και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης, βάζουν «φρένο» στις οργανωμένες εκδρομές προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την κράτηση τους από τις τουρκικές αρχές, το τουριστικό ενδιαφέρον για την Τουρκία μειώθηκε κατακόρυφα,  με αποτέλεσμα πολλά γραφεία της Θεσσαλονίκης να αναστείλουν τις εκδρομές, με προορισμό κυρίως τις δύο πόλεις της Ανατολικής Θράκης.

«Κάθε Πέμπτη ναυλώναμε δύο λεωφορεία για Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη ενώ από τις αρχές Μαρτίου, σταματήσαμε να οργανώνουμε εκδρομές, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο εκπρόσωπος του Athos Hellas, Βελισσάριος Χωρινός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγη, κάθε χρόνο, 25.000 άτομα συμμετέχουν στα οργανωμένα ταξίδια που διοργανώνουν τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη.

«Αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο μέσος όρος παραμονής για τον κάθε επισκέπτη ανέρχονται στα 100 ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι η απώλεια εσόδων για την τουρκική οικονομία από το ‘εμπάργκο’ των Ελλήνων τουριστών ανέρχεται τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Θεολόγης.

LEAVE A REPLY