Φόβο για “ένα ακόμη πλιάτσικο” με τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη...

Φόβο για “ένα ακόμη πλιάτσικο” με τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ – Λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

1116
SHARE

Την εκτίμηση-φόβο ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων δεν θα αποβεί προς όφελος των ιδιοκτητών και ότι αυτή εγκυμονεί κινδύνους «για ένα ακόμη πλιάτσικο» με τον ΕΝΦΙΑ, εξέφρασε  ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), Στράτος Παραδιάς, από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης.

«Δεν ελπίζουμε ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων θα είναι για το καλό μας. Εκτιμούμε ότι οι νέες αντικειμενικές θα αυξηθούν σε πάρα πολλές μεσαίες περιοχές με το πρόσχημα ότι οι αξίες ανέβηκαν, ενώ θα μειωθούν και σε κάποιες περιοχές, πιο χαμηλά σε ζήτηση και τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

«Αυτό όμως που με τρομάζει πιο πολύ – πρόσθεσε ο κ.Παραδιάς – είναι το τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ. Μήπως όλο αυτό το ανακάτεμα που θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες, γίνει αφορμή για ένα ακόμη πλιάτσικο στις ακίνητες περιουσίες. Η επιδρομή αυτή μπορεί να γίνει ανεβάζοντας τις αντικειμενικές σε πολλές περιοχές και κατεβάζοντας το όριο του συμπληρωματικού φόρου ή αυξάνοντας τους συντελεστές του ούτως ώστε σε αυτούς που έχουν ήδη πολύ μεγάλα βάρη, να πέσουν ακόμη περισσότερα».

LEAVE A REPLY