Φώτης Κουρμούσης: Αξιοποιήστε τα θεσμικά εργαλεία για ρύθμιση των δανείων σας

Φώτης Κουρμούσης: Αξιοποιήστε τα θεσμικά εργαλεία για ρύθμιση των δανείων σας

556
SHARE

Να αξιοποιήσουν τα υφιστάμενα θεσμικά εργαλεία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων κάλεσε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ο ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, από το βήμα εκδήλωσης για τα κόκκινα δάνεια που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του στο 29ου Money Show.

Σημείωσε αναλυτικότερα σχετικά ότι υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη -Σταθάκη), ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών και προσφάτως και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, που προβλέπει εκατόν είκοσι δόσεις, κούρεμα χρέους, προστίμων, κ.α., και αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και ότι με ένα από αυτά τα εργαλεία, ή με συνδυασμό τους, μπορούν οι δανειολήπτες να επωφεληθούν.

Ειδικότερα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επεσήμανε και έδωσε νεότερα στοιχεία για την αξιοποίηση του μηχανισμού: “Έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από τριάντα χιλιάδες επιχειρήσεις και πάνω από εννιά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού και προχωρούν, σιγά-σιγά, αλλά προχωρούν. Υπήρχαν στην αρχή κάποιες δυσκολίες, γιατί ήταν πρωτόγνωρο το μέτρο στην Ελλάδα, αλλά πλέον έχουμε τις πρώτες επιτυχίες -τριάντα τέσσερις επιχειρήσεις την ολοκλήρωσαν- με κουρέματα και με εκατόν είκοσι δόσεις. Έχουμε ήδη πάνω από οκτακόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη σε διαπραγμάτευση, ακολουθώντας αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα. Έχουμε περίπου πεντέμισι χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της αίτησης».

 

LEAVE A REPLY