Φώφη Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: “Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον...

Φώφη Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: “Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα”

403
SHARE

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει “να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα” απηύθυνε απόψε από τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την ίδια επίσης ο Αλέξης Τσίπρας “είναι ο μεγάλος χορηγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της Χρυσής Αυγής” και πρόσθεσε: “Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά. Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής”. Παράλληλα,
έθεσε ως πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο του ΚΙΝΑΛ τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι “εκφράζει και σήμερα ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο”.

Πρέσπες

Έμφαση έδωσε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας σχετικά τον πρωθυπουργό ότι με τις επιλογές του στο θέμα αυτό επέφερε τρεις μεγάλες ζημιές στη χώρα:

-Παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες, ενισχύοντας τον αλυτρωτισμό τους. Επικαλούμενη μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητά με την Ελλάδα είναι και αυτό των συνόρων, όπως και τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην δεσμεύσει τη χώρα στα εθνικά θέματα τώρα που τελειώνει η θητεία του.

-Προκάλεσε νέο διχασμό, διότι αρνήθηκε να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση στο κρίσιμο εθνικό θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια.

-Προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό, αφού προχώρησε σε πολιτικές συναλλαγές με βουλευτές και διέλυσε κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

“Όλα αυτά” σύμφωνα με την κα. Γεννηματά, “είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής. Η κρίση της Δημοκρατίας έχει όνομα, το όνομα “Αλέξης Τσίπρας”, ο οποίος είναι βαρίδι για την Αριστερά, είναι βαρίδι για τη χώρα”.

LEAVE A REPLY