Φώφη Γεννηματά: “Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή”

Φώφη Γεννηματά: “Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή”

346
SHARE

Προσωπική ψήφο εμπιστοσύνης και “καθαρή εντολή” στο πρόσωπό της ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) και υποψήφια πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της σε στελέχη των εργατικών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

“Η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, να τελειώνουμε τα ψέμματα, τις ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία”, ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: “Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί. Με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική”.

“Fake Αριστερά”, “εθνολαϊκιστικό μόρφωμα, που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο” ήταν μερικοί ακόμη από τους χαρακτηρισμούς της κας.Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση.   Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα – πρόσθεσε η κα.Γεννηματά από την πλευρά της – είναι “παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη διανομή του. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες της πολιτικής μας, που μας χαρακτηρίζουν. Για να πείσουμε τους εταίρους χρειαζόμαστε αξιόπιστη κυβέρνηση και εμπιστοσύνη και αυτό έλειψε και λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα και φτάσαμε στο επαχθές τρίτο και τέταρτο μνημόνιο”. Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ότι ενώ εμφανίζεται ως φίλος των επενδύσεων στην πραγματικότητα είναι εχθρός τους.

Τα σημεία που διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, κατά την ίδια είναι τρεις βασικές διαφορές: “Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλούν για “ανάπτυξη” αλλά δεν το εννοούν. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι “οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο”. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρούν τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραχώρησαν ως ενέχυρο στους δανειστές τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια. Η ΝΔ συμφωνεί δογματικά με την προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου”.

Παρουσιάζοντας πτυχές του δικού της αναπτυξιακού “Σχεδίου Ελλάδα” η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι βασικός στόχος θα πρέπει να είναι μια νέα συμφωνία με τους δανειστές με κύριο άμεσο αίτημα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%. Επίσης, η μετατροπή του Υπερταμείου σε εργαλείο αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και η θέσπιση ρήτρας απασχόλησης και περιβάλλοντος σε κάθε νέα σύμβαση εκμετάλλευσης δημόσιου πλούτου. Παράλληλα, όσον αφορά το δημόσιο, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης.

LEAVE A REPLY