Φ. Γεννηματά: Ζητά «εκλογές τώρα» με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής

Φ. Γεννηματά: Ζητά «εκλογές τώρα» με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής

399
SHARE

Την ανάγκη διενέργειας πρόωρων εκλογών πρoτού κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για έξοδο από το πρόγραμμα, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας επίσης τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τα μέτρα της μεταμνημονιακής περιόδου και για το περιεχόμενο των κρίσιμων διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον, απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η Φ. Γεννηματά η οποία ζητά «εκλογές τώρα, πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα».

«Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία», σημειώνει, μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής η οποία διαπιστώνει «ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» και «αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά, «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί την χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ενώ ζητά εδώ και 2 χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… Φθινόπωρο. Όμως η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον, απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ μια Εθνική Γραμμή που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή», και πως «τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιούς θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία».

LEAVE A REPLY