Φ.Κουρμούσης: Θέμα ημερών η παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για 1 έτος

Φ.Κουρμούσης: Θέμα ημερών η παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για 1 έτος

375
SHARE

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα τον ειδικό γραμματέα ΙδιωτικούΧρέους, Φώτη Κουρμούση, η νομοθέτηση της παράτασης του εξωδικαστικού μηχανισμού κατά ένα έτος, ενώ η Κυβέρνηση σχεδιάζει μία μόνιμη ρύθμιση για τα χρέη των ιδιωτών μεγάλης διάρκειας.

«Αποφασίστηκε η παράταση σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για 1 έτος, ήτοι μέχρι 31/12/2019 και θα ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών», δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ.Κουρμούσης. Επισημαίνει πάντως, πως επειδή ο νόμος για τον εξωδικαστικό αποτέλεσε προϊόν της οικονομικής κρίσης,  κάποια στιγμή θα τεθεί η λήξη του και γνωστοποιεί ότι «για το σκοπό αυτό, η βούλησή μας είναι να θεσπιστεί στη χώρα μας ένα μόνιμο πλαίσιο ρυθμίσεων, όλων των οφειλών και όλων των οφειλετών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι σχετικές δημοσιεύσεις σχετικά με τις 120 δόσεις προς το δημόσιο».

Περαιτέρω, διευκρινίζει σχετικά ότι «δεν θα υπάρξει ξανά μία ρύθμιση οφειλών σε δόσεις, χωρίς την ύπαρξη αυστηρών κριτηρίων εισοδημάτων και περιουσίας. Η ρύθμιση σε δόσεις και ειδικά η διαγραφή (“κούρεμα”) χρέους αποτελούν ευνοϊκά μέτρα που θα παρέχονται μόνο σε όσους έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία. Συνεπώς κάθε ρύθμιση θα συνοδεύεται από ειδικές ρήτρες,έτσι ώστε να μη γίνεται κατάχρηση από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά το αποφεύγουν με δόλια μέσα».

LEAVE A REPLY