Χαλκιδική: Πρώτη επιλογή διακοπών και για τους Σέρβους- Υψηλό ενδιαφέρον και από...

Χαλκιδική: Πρώτη επιλογή διακοπών και για τους Σέρβους- Υψηλό ενδιαφέρον και από Ρουμάνους

620
SHARE

Η Χαλκιδική αποτελεί την πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους τουρίστες και το ενδιαφέρον αυτό επαναβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου (ITTFA) στην οποία συμμετείχε η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού Οργανισμού με διπλό σταντ (φωτογραφία) εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Την αποστολή της Χαλκιδικής πλαισίωσαν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, στελέχη του Οργανισμού, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής και εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταθερή αύξηση των οργανωμένων διακοπών των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα από χρόνο σε χρόνο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2017 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 850.000 Σέρβοι τουρίστες και αναμένεται αύξηση 15% για το 2018. Οι προ-κρατήσεις προς ελληνικούς προορισμούς είναι 30% πάνω από τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την ΕΞΧ, η Χαλκιδική δεν χρειάζεται συστάσεις στους Σέρβους, καθώς αποτελεί γι’ αυτούς παραδοσιακά την πρώτη επιλογή διακοπών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην υψηλή επισκεψιμότητα (πάνω από 1.500 επισκέπτες) που είχε το περίπτερό της. Οι Σέρβοι προτιμούν κυρίως διαμερίσματα για τη διαμονή τους, αρκετά όμως είναι και τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην έκθεση ως συν-εκθέτες εντός των περιπτέρων των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην Σερβία και ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό προς τη Χαλκιδική αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο Βουκουρέστι

Παράλληλα, η Χαλκιδική έδωσε ηχηρό παρών στην τουριστική έκθεση TTR2018 στο Βουκουρέστι, όπου συμμετείχαν δυναμικά και οι εκπρόσωποι της Αμμουλιανής.

Σύμφωνα με την ΕΞΧ, θετικό είναι το πρόσημο των προ-κρατήσεων στη Ρουμανία για τη Χαλκιδική, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχαν τα στελέχη του Οργανισμού με ταξιδιωτικά πρακτορεία και tour operators της Ρουμανίας που δραστηριοποιούνται στο νομό.

Και στην έκθεση της Ρουμανίας, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για τη Χαλκιδική. Πάνω από 1.000 Ρουμάνοι επισκέφτηκαν το περίπτερο, γεγονός που καταγράφηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που παρέστησαν στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης TTR 2018 σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των στελεχών των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας για διάφορους Ελληνικούς προορισμούς και ανάμεσα σε αυτούς και την Χαλκιδική. Η Διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, Τάνια Ακριτίδου παρουσίασε και ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού.

Όπως αναφέρει η ΕΞΧ, οι χιλιάδες επισκέπτες από τη Σερβία και τη Ρουμανία πηγαίνουν κατά κύριο λόγο οδικώς στη Χαλκιδική, για την οποία οι εν λόγω χώρες αποτελούν παραδοσιακές αγορές.Το 2017 σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων (+10%) στο νομό ενώ το 2018 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση.

 

LEAVE A REPLY