Χαλκιδική: «Stop» στην ενοικίαση εξοχικής κατοικίας μέσω Airbnb!- Απόφαση-σταθμός για τις βραχυχρόνιες...

Χαλκιδική: «Stop» στην ενοικίαση εξοχικής κατοικίας μέσω Airbnb!- Απόφαση-σταθμός για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

825
SHARE

Τέλος στην ενοικίαση εξοχικής κατοικίας μέσω της Airbnb έβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης φέρνοντας τα πάνω -κάτω στον τρόπο βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσα από διάφορες πλατφόρμες. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια καλείται να πληρώσει και αποζημίωση στους γείτονες ύψους 4.400 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την ενοικίαση παραθεριστικής βίλας σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής και ανοίγει το δρόμο για ανάλογη απαγόρευση τουριστικής εκμετάλλευσης χιλιάδων οικιστικών ακινήτων. Το ακίνητο βρίσκεται σε συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών στην Κασσάνδρα και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», η ιδιοκτήτρια του ενός από τα τέσσερα καταλύματα του συγκροτήματος πήρε από τον ΕΟΤ το ειδικό σήμα λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και καταχώρησε σχετική αγγελία σε 15 τουριστικούς οδηγούς και σχετικές ιστοσελίδες. Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι οι οποίοι άσκησαν την αγωγή για λογαριασμό των άλλων ιδιοκτητών του συγκροτήματος τα προβλήματα από αυτή την ενέργεια ήταν πολλά. Οι πελάτες της κυρίας που ενοικίαζε το δικό της ακίνητο καταλάμβαναν θέσεις πάρκινγκ, την πισίνα, τους κοινόχρηστους χώρους, έκαναν φασαρία κλπ.

Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχτηκε τον κανονισμό του συγκροτήματος και απαγόρευσε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται με σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος. Έτσι η ιδιοκτήτρια δεν μπορεί πλέον να νοικιάζει με τον τρόπο αυτό το ακίνητο και θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4.400 ευρώ στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος.

LEAVE A REPLY