«Χειροπέδες» σε δύο άτομα που είχαν «ξετινάξει» μηχανουργεία της Κοζάνης και της...

«Χειροπέδες» σε δύο άτομα που είχαν «ξετινάξει» μηχανουργεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

518
SHARE

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, επτά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από μηχανουργεία και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 01-11-2017 έως 03-05-2018, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός άνδρα 54 χρόνων και μιας γυναίκας 23 χρόνων. Το συνολικό παράνομο όφελος από τα κλοπιμαία να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, αφού παραβίαζαν εισόδους των επιχειρήσεων και αποθηκών αφαιρούσαν επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως) τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν και απέκρυπταν σε κατοικία της 23χρονης.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 23χρονης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, με την πλειοψηφία αυτών να έχει αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η προέλευση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων, η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καθώς και η ταυτοποίηση τυχόν συνεργών αυτών.

LEAVE A REPLY