Χειροπέδες σε λογιστή για απάτη- Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Χειροπέδες σε λογιστή για απάτη- Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

2393
SHARE

Λογιστής συνελήφθη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για απάτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο λογιστής ζήτησε από πελάτη του σημαντικό χρηματικό ποσό με την πρόφαση ότι θα το έδινε σε εφοριακούς προκειμένου να μην του καταλογίσουν πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ -η οποία δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση- ο ισχυρισμός του λογιστή ήταν ψευδής και τα χρήματα θα έμπαιναν στην τσέπη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ημεδαπός λογιστής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της απάτης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε σε πελάτη του ότι υπάλληλοι ΔΟΥ απαιτούσαν το ποσό των 6.000 ευρώ για να μην του βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Από τη συνολική διερεύνηση της υπόθεσης στοιχειοθετήθηκε περίπτωση εξαπάτησης, εκ μέρους του λογιστή, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε, προσημειωμένο, το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε παραλάβει από τον πελάτη του για να το ”παραδώσει” στους υπαλλήλους.

Ο λογιστής, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

LEAVE A REPLY