«Χειροπέδες» σε 4 αλλοδαπούς διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο

«Χειροπέδες» σε 4 αλλοδαπούς διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο

416
SHARE

Στην… ημερήσια διάταξη είναι πλέον οι συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας από τον Έβρο.

Χτες (31/10), συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 54, 28, 27 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 42 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, να κινείται στην επαρχιακή οδό Σουφλίου – Σιδηρούς. Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ρέμα, ενώ ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος μετέφερε, με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο 13 από τους μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, συνελήφθη ο 54χρονος, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (φωτογραφία), μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας το παραπάνω όχημα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 54χρονος μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 12 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου ανάμεσα σε εμπορεύματα.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, εντόπισαν τους άλλους δύο διακινητές να επιβιβάζουν μη νόμιμους μετανάστες σε δύο ακινητοποιημένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι διακινητές προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, κινήθηκαν με τα παραπάνω οχήματα στην Εθνική Οδό και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Τελικά, στον νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οι δύο διακινητές συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτά, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το ρυμουλκούμενο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

LEAVE A REPLY