Χορηγήθηκε στην Aktua Hellas η πρώτη άδεια διαχείρησης “κόκκινων” δανείων

Χορηγήθηκε στην Aktua Hellas η πρώτη άδεια διαχείρησης “κόκκινων” δανείων

121
SHARE
Xorigithike stin Aktua Hellas H proti adeia diaxeirisis kokkinwn daneiwn

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, με την οποία χορηγείται η πρώτη άδεια για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην «Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις».

Στην Aktua Hellas συμμετέχει με ποσοστό 45% η Alpha Bank και με 55% η ισπανική Aktua, και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες.

Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha Bank, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, σε βάθος πενταετίας.

Το πρώτο πακέτο δανείων (καταναλωτικά, αλλά και ΜμΕ) αναμένεται να μεταφερθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Υπό επεξεργασία βρίσκονται αυτό το διάστημα οι φάκελοι κι άλλων εταιριών διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, των οποίων αναμένεται η ολοκλήρωση της αδειοδότησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επόμενες δύο άδειες που αναμένεται να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι στην Alvarez and Marsal και στην θυγατρική της Eurobank που θα αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων. Ως τα μέσα του μήνα, η κεντρική τράπεζα θα δώσει τέσσερις άδειες, με την τέταρτη να είναι πιθανώς στην Pillarstone, την πλατφόρμα της KKR, της Alpha Bank και της Eurobank, στην οποία συζητά να συμμετάσχει και η Τράπεζα Πειραιώς.

LEAVE A REPLY