Thursday , 25 April 2024

Χρήστος Ζερεφός:«Για να γλιτώσει κάποιος το κόστος μιας σακούλας, μπορεί να κάψει ένα δάσος»

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον καθημερινότητα, εξέφρασε ο Εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.

Μιλώντας στα Γεγονότα της TV100 ο ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής μιας εθνικής στρατηγικής, η οποία θα περιλαμβάνει τη λήψη προληπτικών μέτρων πριν το καλοκαίρι, όπως είναι η κοπή των ξερών χόρτων και η συλλογή των ξερών κλαδιών.  

«Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν την καύσιμη ύλη για την επόμενη δασική πυρκαγιά», τόνισε ο κ. Ζερεφός και υπογράμμισε πως είναι υπόθεση όλων η προστασία του περιβάλλοντος.

«Θα πρέπει οι δημοτικοί άρχοντες να εφαρμόζουν το νόμο και να καθαρίζουν τα δάση από την βιομάζα. Υπάρχουν πολλές περιοχές όπου κάηκαν και ακόμα δεν έχουν συλλεχθεί οι σωροί της βιομάζας, με συνέπεια να είναι έτοιμοι να καούν και πάλι. Επίσης, δεν μπορεί ο καθένας να ανάβει φωτιά ή να καίει χόρτα που τον ενοχλούν αντί να τα μαζέψει σε σακούλες. Για να γλιτώσει το κόστος μιας σακούλας, μπορεί να κάψει ένα δάσος», υπογράμμισε ενώ εξέφρασε και την δυσφορία του για το γεγονός ότι ο εμπρησμός από αμέλεια δεν μετατράπηκε σε κακούργημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *