Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σε χιλιάδες δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σε χιλιάδες δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

1670
SHARE

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» σε χιλιάδες δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης που ανήκουν στην Α’ γεωγραφική ζώνη θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών, με την διάθεση επιπλέον κονδυλίου 15 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου,Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, οι οποίοι έλαβαν την περίοδο 2017-2018, επίδομα θέρμανσης και επρόκειτο να επιδοτηθούν με το επιπλέον ποσό των 0,125 ευρώ/λίτρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διπλασιάζεται το ποσό του επιδόματος από 0,125 ευρώ/λίτρο πετρελαίου θέρμανσης σε 0,25 ευρώ/λίτρο, με αποτέλεσμα το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής θα ανέλθει στα 6,25 ευρώ/τ.μ. από  3,125 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας  που ήταν μέχρι σήμερα.

Έτσι, για παράδειγμα δικαιούχος επιδόματος θέρμανσης που διαμένει σε κατοικία 100 τ.μ. θα λάβει αναδρομικά το ποσό των 312,5 ευρώ.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση της υπουργικής απόφασης αναμένεται μέχρι και την προσεχή Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ενώ η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

LEAVE A REPLY