Χριστούγεννα με δένδρο, εορταστικό διάκοσμο και σπίτι του Άη Βασίλη στη Θεσσαλονίκη

Χριστούγεννα με δένδρο, εορταστικό διάκοσμο και σπίτι του Άη Βασίλη στη Θεσσαλονίκη

713
SHARE

Με οριακή πλειοψηφία άναψε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το “πράσινο φως” για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πρϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Παρά την ισοψηφία, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα έκανε χρήση κανονισμού του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με τον οποίο, η ψήφος του προέδρου μετρά διπλά.

“Για την παραχώρηση δημόσιου χώρου, απαιτείται η διενέργεια δημοπρασίας, τηρουμένων των εκάστοτε διατάξεων”,δήλωσε ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της “Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη,Παναγιώτης Αβραμόπουλος, επικαλούμενος παλαιότερη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

“Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά μόνο στην περίπτωση λειτουργίας χριστουγεννιάτικης αγοράς”, απάντησε ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Όσον αφορά το κυρίως πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, η επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία των ONIRAMA.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί ένα δέντρο 20 μέτρων, το οποίο θα στολιστεί με περίπου 14.000 φωτάκια, τύπου led και θα λειτουργήσει σπιτάκι του Αι Βασίλη καθώς και θεματικό πάρκο “Η Εποχή των Παγετώνων”.

“Σκοπός του δήμου φέτος είναι τα Χριστούγεννα να γιορταστούν παραδοσιακά ενώ έχουν ως επίκεντρο το παιδί”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

“Η διοίκηση του δήμου επιχειρεί να εξαϋλωθεί, προσφεύγοντας φέτος στον παραδοσιακό, εορταστικό διάκοσμο”, σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

 

LEAVE A REPLY